Bezglutenowe muffinki z porzeczkami i czekoladą - Anna Partyka-Olkuska

Bezglutenowe muffinki z porzeczkami i czekoladą

babeczki bezglutenowe

Składniki

przepis na 12 sztuk

  • 2 duże banany
  • 1 jajko
  • 180 g jogurtu naturalnego (1 kubeczek)
  • 170 g mąki migdałowej (1,5 szklanki)
  • 40 g mąki kasztanowej (2 łyżki)
  • 1 łyżeczka sody
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 50 g czekolady (posiekana lub dropsy/kropelki czekoladowe)
  • 60 g porzeczek
  • 1 łyżka nasion chia
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
babeczki bezglutenowe

Przygotowanie

Połącz wszystkie składniki suche ze sobą. Banany zmiksuj w oddzielnej misce z jogurtem, oliwą, aromatem i jajkiem na gładką masę. Wymieszaj składniki suche z mokrymi. Do ciasta dodaj czekoladę i owoce. Delikatnie wymieszaj.

Tak przygotowane ciasto przełóż do papilotek.

Piec w rozgrzanym piekarniku przez ok. 20-25 minut.

Przydatne

Całkowity czas przygotowania: ok. 30 minut

Temperatura pieczenia: 175-180 ° C

Czas pieczenia: ok. 20-25 minut

Smacznego! 

muffinka z porzeczkami

Similar Posts