Składniki
przepis na 12 sztuk
- 2 duże banany
- 1 jajko
- 180 g jogurtu naturalnego (1 kubeczek)
- 170 g mąki migdałowej (1,5 szklanki)
- 40 g mąki kasztanowej (2 łyżki)
- 1 łyżeczka sody
- 50 g wiórków kokosowych
- 50 g czekolady (posiekana lub dropsy/kropelki czekoladowe)
- 60 g porzeczek
- 1 łyżka nasion chia
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego

Przygotowanie
Połącz wszystkie składniki suche ze sobą. Banany zmiksuj w oddzielnej misce z jogurtem, oliwą, aromatem i jajkiem na gładką masę. Wymieszaj składniki suche z mokrymi. Do ciasta dodaj czekoladę i owoce. Delikatnie wymieszaj.
Tak przygotowane ciasto przełóż do papilotek.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez ok. 20-25 minut.
Przydatne
Całkowity czas przygotowania: ok. 30 minut
Temperatura pieczenia: 175-180 ° C
Czas pieczenia: ok. 20-25 minut
Smacznego!
