Cynamonowe gnocchi z serem i wiśniami - Anna Partyka-Olkuska

Cynamonowe gnocchi z serem i wiśniami

cynamonowe gnocchi

Składniki

przepis na 2 porcje

  • 400 g gnocchi (1 opakowanie)
  • 150 g skyr waniliowy (1 opakowanie)
  • ok. 120 g sera białego chudego (0,5 opakowania)
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżeczki syropu klonowego
  • ok. 300 g mrożonych wiśni (lub innych owoców)
  • ok. 3-4 łyżek wody (np. w której gotowały się gnocchi)
gnocchi z cynamonem i owocami

Przygotowanie

Jeśli planujemy użyć mrożonych owoców to najpierw należy je rozmrozić – można podgrzać je w garnku.

Gnocchi gotujemy połowę czasu z instrukcji na opakowaniu. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy cynamon i przekładamy ugotowane gnocchi. Dodajemy odrobinę wody i syrop klonowy. Mieszamy i chwilę podgrzewamy całość.

Na talerze wykładamy jogurt i ser biały, mieszamy je delikatnie ze sobą. Dodajemy gnocchi i na koniec owoce.

Przydatne

Całkowity czas przygotowania: ok. 15 minut

Smacznego! 

Similar Posts