Składniki
przepis na 2 porcje
- 400 g gnocchi (1 opakowanie)
- 150 g skyr waniliowy (1 opakowanie)
- ok. 120 g sera białego chudego (0,5 opakowania)
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka masła
- 2 łyżeczki syropu klonowego
- ok. 300 g mrożonych wiśni (lub innych owoców)
- ok. 3-4 łyżek wody (np. w której gotowały się gnocchi)

Przygotowanie
Jeśli planujemy użyć mrożonych owoców to najpierw należy je rozmrozić – można podgrzać je w garnku.
Gnocchi gotujemy połowę czasu z instrukcji na opakowaniu. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy cynamon i przekładamy ugotowane gnocchi. Dodajemy odrobinę wody i syrop klonowy. Mieszamy i chwilę podgrzewamy całość.
Na talerze wykładamy jogurt i ser biały, mieszamy je delikatnie ze sobą. Dodajemy gnocchi i na koniec owoce.
Przydatne
Całkowity czas przygotowania: ok. 15 minut
Smacznego!